Book en samtale med en af vores senge-rådgivere

Kom ned i en af vores mange butikker eller bliv ringet op, og få en snak med vores dygtige rådgivere. Sammen kan i finde den seng, der passer præcis til dig.

Optimer dine nætter med avanceret teknologi i soveværelset

Begejstres du over teknologiens vidunderlige udvikling, er der masser af muligheder for at udnytte smart teknologi og nye apps til at øge dit velvære i sengen.
Dæmpet lys under sengen lyser gulvet op


Vågner du ofte om natten? Hvis du står op i løbet af natten for at gå på toilettet, kan du gøre meget for at falde lettere i søvn igen og ikke forstyrre din partner med skarpt lys. Integreret natlys under sengen som styres med elevationssengens fjernbetjening, kaster et svagt lys over gulvet. Derved kan du nemt finde vej henover gulvet, uden at genere dine øjne og vække kroppen for meget, når du skal et hurtigt ærinde om natten.

Se elevationssenge med natlys her: fra Magna, Nexus og Svane.


Korrespondanceafbryder giver dig fuld kontrol over lyset i soveværelset

Lysbetjening ved sengen og døren med en korrespondance-afbryder gør, at du kan tænde lyset ved døren til soveværelset og slukke for lyset når du ligger i sengen. Så risikerer du ikke at snuble på vej i seng eller at gå flere gange igennem soveværelset, bare for at tænde natlampen ved sengen, inden du går tilbage og slukker i loftet fra døren.


Tidsstyrede gardiner lukker lyset ind, når du synes

Tidsindstillet mørklægningsgardin kan hjælpe din med at justere din døgnrytme med naturligt lys. Særligt i sommerhalvåret, hvor solen står tidligt op, er det oplagt at bruge automatiserede mørklægningsgardiner til at lukke luset ind med, så det lige passer med den tid, hvor du gerne vil stå op. Det giver en blid og behagelig opvågning.


Skab din egen solopgang

Lidt den samme effekt kan du opnå ved at bruge en lysterapilampe som vækkeur. Sådan en lampe kan fås i mange afskygninger og du kan vågne til musik, lyde fra naturen, radio eller kun lys, som gradvist øges. Den fortæller din sovende krop, at solen står op og at det er tid til at vågne.


Slide-back elevation er eksklusiv luksus

Har du brug for at slappe af et stykke tid i sengen, måske med en god bog, inden du lægger dig til at sove, så er en seng med slide-back elevation en særlig luksus. I stedet for blot at hæve hovedgærdet, så du løftes op og frem i rummet, så trækker slide-back elevationen sædet og ryggen tilbage, så du sidder op mod hovedgærdet, men med den hævede seng i ryggen. Derved er du stadig ud for sengebordet og natlampen. 

Se vores senge med slide-back elevation her.


Apps måler, hvor godt du sover

Endelig findes der flere apps til telefonen, som kan bidrage til bedre søvn. Flere apps bruger mikrofonen i telefonen til at bedømme hvilket søvnstadie, du befinder dig i. Hvor meget du bevæger dig, afhænger nemlig af, hvor tungt du sover. Nogle apps bruger også gyrometeret i telefonen, det vil sige den funktion der måler bevægelse. Man placerer telefonen på madrassen ved siden af sig, og den kan derved registrere bevægelserne i madrassen, når du flytter på dig om natten. Læs om et udvalg af søvn-apps her.


Telefonen kan lulle dig i søvn med lys og lyde eller vække dig blidt når du sover let

Nogle apps fungerer som avancerede vækkeure, der kan vække dig når du sover særlig let inden for det tidsrum, du bestemmer. Eller de hjælper dig til hurtigere at falde i søvn ved hjælp af beroligende lys og lyde. Dog skal man passe på med at bruge apps til deciderede søvnproblemer, for det er de slet ikke præcise eller avancerede nok til. Hvis du har søvnproblemer, bør du kontakte din læge eller en søvnklinik.


Ringen, der måler din puls og registrerer dine søvncyklusser 

Sidste skud i bøssen er Oura-ringen. Det er en fingerring, som har sensorer på indersiden. Den måler din kropstemperatur, din puls og variationer i din puls og vejrtrækning. De data sender den til din telefon, hvor den kan fortælle dig, omtrent hvor lang tid du tilbringer i de forskellige søvnstadier. Ringen kan ikke give råd til, hvordan du forbedrer din søvn, men den indsamler en lang række data, som du selv kan dykke ned i.


Læs mere her:
Prøv disse naturlige midler til god søvn, før du griber til medicin
Hvordan lys i soveværelset påvirker din søvn
En elevationsseng gør godt