Book en samtale med en af vores senge-rådgivere

Kom ned i en af vores mange butikker eller bliv ringet op, og få en snak med vores dygtige rådgivere. Sammen kan i finde den seng, der passer præcis til dig.

De bedste lyde at falde i søvn til

Der er forkerte lyde og "rigtige" lyde. Lyde, der enten får dig til at ligge vågen eller får dig til at sove rigtig godt. Der er din partners snorken og naboens hund, der bliver ved med at gø. Og så er der lyden af bølgebrus eller brummen fra en luftkøler, der åbner vejen helt til drømmeland.
Hvid støj

Har du mon hørt om hvid støj? Det er et redskab til at overdøve larm, og selv om støj måske ikke forekommer at være det åbenlyse middel mod søvnløshed, er hvid støj virksomt netop mod generende lyde.

Hvid støj produceres ved at kombinere lyden af forskellige støjfrekvenser. En susen uden hørbare toner. Den dæmper menneskelige lyde og gør støjen mere ensartet.

Den hvide støj skabes med det formål at servere en rolig baggrund af summen, der kvæler andre lyde, som kan virke forstyrrende. Den er god at benytte, når der skal soves, læses, skrives, studeres og laves andre ting, der kræver fokus.

Der fås apps til mobiltelefonen, der kan kreere hvid støj. Der fås særlige øretelefoner, der benytter hvid støj. Begge dele kan være nyttigt til flere forskellige formål, bl.a. i transportmidler, der støjer.

Læs også: HJÆLP - min partner snorkerLyserød støj - og brun

Der findes også lyserød støj. En blanding af høje og lave frekvenser, der imiterer eksempelvis lyden fra et vandfald, lyden af stille faldende regn eller lyden af vind og hav. Alt sammen gode lyde til at bekæmpe stress, fordi de får dig til at slappe af i både krop og sjæl.

Brun støj er der også noget, der hedder. Det er en lavere lyd, der forekommer som en dyb rumlen. Lyden er rigtig god at falde i søvn til og til at berolige både børn og dyr. Den siges at have effekt på ørelidelsen tinnitus og på migræne.

Læs også: Snup en powernap og øg din præstationMusik

En del musik er også god til at få dig til at falde til ro og falde i søvn hurtigere. Det gælder ikke mindst klassisk musik.

Et godt råd lyder: Undgå musik med ord, fordi ordene trænger ind og kan gå hen og stimulere dig i stedet for at berolige.

Stilhed og ørepropper

Uanset farverne på lydene, så er der nogle, der foretrækker absolut stilhed frem for lyde - hvor behagelige, de end er - når der skal soves. Det er jo ikke uden grund, at en del mennesker bruger ørepropper.

Meeeen ... Hvis et stille rum ikke hjælper på søvnen, så brug lidt penge på noget, der skaber den lydkulisse, der er den bedste for dig. På den måde kan du nemlig løse billet til bedre søvn.

Læs også: 6 grunde til at du skal sove nøgen

Kilder: simplynoise.com, www.business.dk, sleep.org