Book en samtale med en af vores senge-rådgivere

Kom ned i en af vores mange butikker eller bliv ringet op, og få en snak med vores dygtige rådgivere. Sammen kan i finde den seng, der passer præcis til dig.

Hvilken sengestørrelse skal du have?

En god seng handler ikke kun om, at den giver dig optimal støtte. Det er også vigtigt, at du kan strække og vende dig om natten uden at blive forstyrret grundet pladsmangel. Sover du dårligt mange nætter i træk, går det nemlig ud over din livskvalitet.

I Drømmeland finder du et bredt udvalg af gode senge i mange forskellige størrelser, så  du kan finde den, der passer til dig og soveværelset. De typiske mål for vores forskellige sengetyper er:

  • Enkeltseng: 80x200 - 90x200 cm
  • Trekvartseng: 120x200 - 140x200 cm
  • Dobbeltseng: 160x200 - 180x200 cm
  • Queen size seng: 160x200 - 200x200 cm
  • King size seng: 200x200 - 230x210 cm

Vi har også senge, som er både bredere og højere end ovennævnte. Med de mange forskellige muligheder kan du finde en ny seng, der har den helt rigtige størrelse, og som passer til dine behov.

Dermed kan du sove godt, uden at du er ved at falde ned grundet pladsmangel.

Enkeltsenge

Dobbeltsenge

Find din perfekte sengestørrelse

Alternativt kan du gå efter en standard dobbeltseng på 160x200 cm eller 180x200 cm. Du kan også overveje en king size seng på minimum 200x200 cm. Det royale sengemål er fantastisk for dig, der ønsker ekstra komfort, eller hvis børnene sover med. Der er

nemlig nok plads til to små børn og forældre, uden at det ødelægger din søvnkomfort.

Gå ofte efter en større seng, end du regner med

Hvis du har ledig plads, er det ofte en god investering at vælge en større seng, end du har behov for lige nu. Når du køber din nye seng hos Drømmeland, kan du nemlig regne med, at den kan holde i minimum 10 år, hvis du passer godt på den.

I løbet af de år kan der ske meget i dit liv. Måske har du fået en partner, der har brug for en stor dobbeltseng? Det kan også være, at du har fået et eller flere børn, der gerne vil sove sammen med dig, og så er det rart med plads til alle.

Du skal naturligvis også overveje dine egne behov og have plads til, at sengen kan komme ind i soveværelset. Hvis du for eksempel bor på første sal og har en lille indgang eller snæver trappe, er det ikke sikkert, at du kan få en 140 cm bred seng op da den er i

et stykke, men derimod kan du måske nemt få en 180 cm bred seng op da den kommer i 2x90 cm.

Din seng skal være 20 cm længere end dig selv


Uanset hvilken størrelse du overvejer for din seng, anbefaler vi, at du følger en nyttig tommelfingerregel: at den er 20 cm længere end din egen højde. Dermed sikrer du, at fødderne ikke stikker ud over madrassen, når du ligger i fuldt udstrakt position.

Sørg dog for at opmåle dit soveværelse, inden du vælger din nye seng. Den rigtige størrelse handler nemlig ikke kun om, der er plads til dig eller eventuelt to personer.

Soveværelset skal selvfølgelig også være stort nok, så du kan komme rundt om sengen. Har du brug for hjælp, så vejleder vores sengerådgivere dig. Kontakt os via vores chat, e-mail eller på telefon, eller besøg os i en fysisk Drømmeland-butik.

Vi har alle typer senge i enhver størrelse

● Kontinentalsengen, som består af forskellige lag, hvilket gør, at den ofte er højere og mere voluminøs end andre slags senge. Desuden er bredden typisk 120 cm eller mere, hvorfor du ikke finder den som enkeltseng.

● Boksmadrassen, som er et solidt valg og ofte et mere prisvenligt alternativ til andre typer senge. Trods det enkle udseende er komforten i madrassen helt i top.

● Elevationssengen, som er ideel til dig, der ønsker at kunne læse, se fjernsyn, sidde oprejst og amme eller hæve fødderne i sengen. Vores udvalg af elevationssenge imødekommer disse behov perfekt.

Derudover tilbyder vi en bred vifte af madrasser med forskellige fastheder samt komfortzoner. Disse zoner giver enestående støtte og ergonomi til forskellige behov, hvilket fremmer en sund søvn. Du kan derfor få både en seng og madras i høj kvalitet, der passer til dig.

Find den bedste seng for dig og med korrekt støtte

For at vælge den rette seng er det vigtigt, at du overvejer dine behov, før du trykker ”køb”. Hvis du for eksempel foretrækker at se TV i sengen eller har dårligt blodomløb, så er en elevationsseng det rigtige valg. Omvendt, hvis du søger en høj og komplet seng med stor liggeflade, er en kontinentalseng mere ideel.

Det er også afgørende at vælge den rigtige fasthed, da det vil påvirke din søvnkvalitet markant. Her skal du se på, hvor hård eller blød madrassen skal være, og sikre dig, at den passer til din kropsform. Ryggen skal være i en vandret position, uanset om du ligger på ryggen eller siden.

Derudover er det en god idé at få en god topmadras, der passer til dine personlige præferencer. Som det øverste lag giver den lige dét ekstra støtte og beskytter din underliggende madras mod slitage. Få flere gode råd i vores guide: Sådan vælger du den bedste seng og madras til dine behov.

Du har 100 nætter til at prøve din nye madras


Vi vil gerne have, at du sover godt. Derfor tilbyder vi 100 dages ombytningsret på alle løse madrasser, som vi har i forskellige fastheder. Det vil sige, at hvis du – indenfor 100 nætter – oplever, at madrassen er for blød eller for hård, kan du skifte kernen og dermed fastheden i din madras.

Du skal blot afmontere betrækket, forsigtigt tage kernen ud og ombytte den i en af vores butikker. Det er helt gratis, og du kan også lade os komme hjem til dig og klare ombytningen for dig mod betaling. På den måde er du sikret, at din nye madras faktisk passer til dig. Det giver dig optimale rammer for at få den bedste søvn i mange år. Vær opmærksom på, at du kan bruge ombytningsretten én gang.