Book en samtale med en af vores senge-rådgivere

Kom ned i en af vores mange butikker eller bliv ringet op, og få en snak med vores dygtige rådgivere. Sammen kan i finde den seng, der passer præcis til dig.

Sådan får du en køligere seng, så du svæver hurtigere mod drømmeland

Kroppens temperatur ændrer sig i løbet af natten og derfor er det mest behagelige, hvis du selv kan justere lidt på varmen i løbet af natten. Det gør vi ofte i søvne helt uden at lægge mærke til det eller vågne af det.
Slip af med overskudsvarme om natten - så sover du bedre


I løbet af natten har vi ofte brug for at have det noget koldere i rummet, end når vi er vågne. Nogle føler det er rarest med åbent vindue og en rumtemperatur omkring 15-18 grader, med en relativt varm dyne eller dyne og lunt nattøj. Andre bryder sig mere om en rumtemperatur omkring 19-22 grader med en køligere dyne til. Ligger du ved siden af en partner eller børn, kan det hurtigt varme sengen op, så I får brug for at køle ned.

Se vores sommerdyner her.


Temprakon har med hjælp fra NASA udviklet et særligt varmeregulerende materiale  

Hvis varmen er et problem for dig, anbefaler vi at bruge rullemadras, dyne og pude fra Temprakon. Ved hjælp af avanceret teknologi sørger mikroskopiske kapsler fyldt med voks for, at overskudsvarme bliver indfanget gennem produktets kølende side og afledt gennem den anden side.

Ved umiddelbar berøring føles materialet køligt, hvilket gør det lettere at falde i søvn, men dynernes dun har naturligvis stadig en isolerende og varmende effekt, blot forhindres overophedning fra kroppens overskudsvarme.

Se vores produkter fra Temprakon her.


Køl ned med en åndbar madras med ventilationshuller og ventilerende betræk

Madrassens materialer har også en stor betydning for, hvor varm din seng bliver om natten. Trykaflastende skum og polyskum (også kaldet purskum eller PU-skum) har sine fordele, men det er generelt materialer, der ikke afleder varme særlig godt.

Latexskum i madrasser har en meget mere åben cellestruktur, der lader madrassen ånden igennem materialet og er desuden oftest udformet både med profileringer og ventilationshuller. Profileringer er riller i overfladen af madrassen, som lader fugt og varme blive ledt væk fra kroppen. Ventilationshullerne er ganske tætsiddende, hvilket kun kan lade sig gøre i latex, fordi det er så elastisk og holdbart et materiale.

Se vores latexmadrasser her.

I topmadrasser af latex er materialet typisk ikke tykt nok til ventilationshuller, men latexens åndbare egenskaber og profileringer i overfladen gør stadig latexmadrasser til de mest varme- og fugtafledende topmadrasser på markedet.

Se vores topmadrasser med latex her.

Den ideelle kombination af materialer 

På grund af springmadrassers store indhold af luft imellem fjedrene, er det den mest kølige type madras. Kombineres den med en latex topmadras og en Temprakon rullemadras får du her en løsning med god støtte til hele kroppen på markedets mest kølende overflade.


Et koldt fodbad og grundig udluftning får temperaturen ned på de varme sommerdage

En kold fodvask er meget effektiv til at sænke kroppens temperatur. Det er særligt godt på en varm sommeraften, fordi hudens afkøling er et naturligt signal til kroppen, om at den skal slappe af og døse hen. 

Udluftning med gennemtræk kan drive den varme, stillestående luft ud af soveværelset og friske luften op for en stund, så du lettere kan falde i søvn. Hold eventuelt viduet åbent natten igennem. En kølig brise fra vinduet eller en ventilator gør det lettere at slippe af med kropsvarmen, fordi sveden får lov at fordampe og det afkøler huden. 

Og endelig kan det være en glimrende idé at hænge et tykt stykke stof eller et tæppe op foran vinduerne i soveværelset om dagen når solen brager ned, for holde varmen ude.


Læs mere her:

Sov din forkølelse væk
8 grunde til at søvn slanker
Bliv klogere på de typer af skum, som bruges i madrasser og senge