Senge

Drømmeland er Danmarks førende forhandler af senge fra de bedste brands, som Tempur, Svane, Magna, Nexus og MasterBed. I vores udvalg kan du finde senge der opfylder alle dine behov og ønsker både til pris, funktionalitet og komfort. Har du særlige ønsker til størrelse, kan vi også skaffe senge hjem på specialmål der er skræddersyet til dig - kontakt vores kundeservice eller din nærmeste butik for at høre mere om senge i specialmål. 

Vi spenderer omkring en tredjedel af vores liv med at ligge i sengen og sove, så vi kan derfor kun anbefale, at du får det bedste udgangspunkt for en sund søvn.

Brands

De typiske standardstørrelser for vores senge er:

  • 90x200/210
  • 140x200/210
  • 160x200/210
  • 180x200/210

Senge i specialmål

Har du særlige ønsker til størrelse, kan vi også skaffe senge hjem på specialmål, der er skræddersyet til dig og dit hjem. Måske ønsker du en seng på 130x200 eller en seng, der er længere end de typiske 200 centimeter? Kontakt vores kundeservice eller din nærmeste butik for at høre mere om enkeltsenge og dobbeltsenge i specialmål.

Sund søvn i gode senge

Hos Drømmeland finder du et stort udvalg af smalle senge, gæstesenge, brede dobbeltsenge, plansenge, kontinentalsenge, elevationssenge og senge med boksmadrasser. Besøg vores butik og mærk efter, hvilken madras og seng du foretrækker. Eller book en tid hos en af vores sengekonsulenter, der kan hjælpe dig med at vælge den rette hårdhed efter dit sovemønster og din soveposition.

Som udgangspunkt bør vi vælge senge, der er mindst 90 cm bredde og 20 cm længere end vores egen højde. Er du eller din partner høj, så kan det derfor være oplagt at høre os om mulighederne for at vælge en seng, der er længere end standarden på 200 cm.

Når du skal kigge på senge, så læg dig på sengen på ryggen. Du skal kunne føre en hånd ind under din lænd og mærke et jævnt tryk over kroppens bagside. Madrassen er for blød, hvis du kan mærke at dine hæle og bagparti synker ned i sengen.

Både senge og rummets temperatur påvirker søvnen

Den ideelle temperatur i soveværelser er ofte noget, der er til diskussion ude omkring i hjemmene. Skal der være lunt, så det ikke er koldt at stå op om morgenen? Eller er der ikke noget med, at det er sundest at sove i et køligt lokale? Hos Drømmeland anbefaler vi, at du sover i en behagelig temperatur på højst 22 grader.

Sørg gerne for, at temperaturen er ens i dine stuer og i værelser med familiemedlemmernes senge. Hvis I sover for varmt, kan der nemt blive fugtigt i rummet. Og sover I for køligt, vil der opstå kuldebroer mellem husets varme rum og de kølige soverum, hvilket igen vil danne høj luftfugtighed. En for høj luftfugtighed øger risikoen for sundhedsskadelig skimmel. Så vælg en behagelig temperatur omkring 15-22 grader i alle værelserne og luft ekstra ud i de rum, hvor I sover.