Madrasser

Madrassen er grundstenen i sengen – og det er derfor madrassen du bør tage udgangspunkt i, når du skal finde en ny seng. Den er det vigtigste element, så få styr på dit madras køb først, når du skal vælge din kommende seng.

Det kan være vanskeligt at navigere rundt i det store udvalg af madrasser og teknikker. Skal du have en madras med skum, fjedrer, gel eller en blanding af det hele. Hvilken fasthed passer bedst til dig? Og passer den samme til din partner? Lad os hjælpe dig med at finde den helt rette madras til dig – så skal vi nok bagefter finde ud af få dit madras køb lagt i en seng, der passer til din stil og pengepung.

Ring eller skriv til os. Eller kom ned i en af vores butikker og få personlig rådgivning.

Brands

Stort udvalg af madrasser

Hos Drømmeland har vi et stort udvalg, når du skal på madras køb:

 • Skummadrasser
 • Fjedermadrasser
 • Børnemadrasser
 • Madrasser med ekstra åndbarhed, der transporterer overskydende fugt væk fra kroppen
 • Topmadrasser
 • Rullemadrasser, som kan forlænge levetiden på din topmadras
 • Downtopper madras der hjælper med fugt- og temperaturregulering

Gode råd til dit madras køb

Du ligger mange timer hver nat på dine madrasser. Så dit kommende madras køb er ikke helt ligegyldigt, hvis du gerne vil sove bedst muligt og vågne udhvilet. Når du lægger dig på madrassen, skal din ryg være helt lige. Hav gerne en ledsager med, der kan hjælpe dig med at vurdere, om din ryg er lige, når du ligger på ryggen og på siden. Alternativt kan vi hjælpe dig i dit madras køb, så du får bestilt den helt rette model til din krop. Jo tungere din krop er, jo fastere en madras skal du købe. Vejer du mindre end 75 kilo, kan du gå efter en af vores medium faste madrasser, mens personer med en tyngde over 95 kilo skal væge blandt vores mest faste madrasser.

Hvor ofte er det tid til madras køb?

Hvis du passer godt på din madras, så kan den holde i helt op til 10 år. Madrassers holdbarhed afhænger især af:

 • Kvaliteten på madrassen. Hos Drømmeland har vi et stort udvalg af madrasser i topkvalitet
 • Din vedligeholdelse af madrassen
 • Hvor meget du sveder om natten
 • Din vægt – en tung krop slider på madrassen

Den gennemsnitlige kvalitetsmadras kan holde i omkring 7 år, men med lidt ekstra vedligehold fra din side, kan du altså få levetiden på vores madrasser op på 10 år. Det vigtigste tip er at holde dine madrasser ventilerede og fri for den fugt, som kroppen afgiver om natten. Derfor bør du eksempelvis droppe at lægge et stort sengetæppe ud over madrassen lige nåtr du står op, da det holder på fugten.

Elsker du at se på en redt seng, så vent så længe som muligt med at rede sengen og lægge sengetæppe på. Hvis du gør det om aftenen har madrassen haft mulighed for at dampe af og tørre i løbet af dagtimerne. Så vent med sengetæppet og fold dynerne ned omkring fodenden, hvis du vil forlænge levetiden på dine madrasser.

Brug en rullemadras og vask den jævnligt. Det skåner topmadrassen for sved. Støvsug dine madrasser og luft gerne din topmadras udendørs 4 gange om året, hvis du har mulighed for det.