Book en samtale med en af vores senge-rådgivere

Kom ned i en af vores mange butikker eller bliv ringet op, og få en snak med vores dygtige rådgivere. Sammen kan i finde den seng, der passer præcis til dig.

Sådan vasker og tørrer du din dyne og pude

Medmindre du har allergi, er det ikke nødvendigt at vaske dyner og puder særlig tit. Men en helt ren og duftende pude og dyne kan give sådan en skøn følelse. Uanset hvor tit du vil gøre det, er det ganske ligetil når du følger vores råd til vask og tørring af dyner og puder.
Sådan vasker du din dyne og pude

  1. Kør en tom vask i vaskemaskinen før du vasker puder og dyner, for at tømme maskinen for enzymholdige sæberester.
  2. Læs altid vaskeanbefalingen på dynen og puden. De fleste dyner og puder med dun og fjer kan vaskes ved 60 grader. Hvis der er en streg under de "60 grader", betyder det at du skal bruge skånevask.
  3. Vask én dyne eller op til to puder i samme vask. Har du dobbeltdyne anbefales en stor tromle.
  4. Brug et vaskemiddel uden enzymer, for eksempel uldvaskemiddel eller specialvaskemiddel til dyner.
  5. Brug høj vandstand, hvis det er en mulighed
  6. Blodpletter fjernes bedst, hvis du lægger det i blød i koldt vand inden vask

Sådan tørrer du din dyne og pude efter vask

  1. Vær grundig med at tørre dyner og puder helt efter vask. Vej gerne begge dele inden du lægger det i vaskemaskinen; det er helt tørt når det vejer det samme som eller mindre end før det blev vasket.
  2. En dyne skal typisk have 6-7 timer i tørretumbler før den er helt tør. En pude tørrer på omkring 3 timer. Tag gerne dyne og pude ud et par gange undervejs for at nulre klumper af fjer og dun, så de fordeler sig og tørrer bedre.
  3. Læg 1-2 tennisbolde med i tumbleren for at fordele fyldet i dynen bedst muligt. De hjælper også til at dyne og pude tørres mest jævnt.

Dyne og pude kan også tørres udenfor, helst i blæsende og tørt vejr. Puder kan lægges til tørre i solskin på en varm sommerdag. Det er en tidskrævende proces, som kan tage op til 3 dage med godt vejr. Undervejs bør du nulre dynen og puden, for at løsne klumper og tørre fyldet jævnt.


Trænger du i stedet til en ny dyne eller pude? Så kan du se Drømmelands udvalg af lækre dyner og puder her.


Læs også:

Sådan passer du godt på din seng
Pas på din elevationsseng med 3 enkle trin
Vedligehold din hovedpude og skift den mindst hvert andet år