Book en samtale med en af vores senge-rådgivere

Kom ned i en af vores mange butikker og få en snak med vores dygtige rådgivere. Sammen kan i finde den seng, der passer præcis til dig.

Vælg det rigtig rum til soveværelse og indret med hygge og hygiejne

Både indretning og beliggenheden i huset af dit soveværelse kan afhænge af mange forskellige hensyn - børn, allergier, naturligt lysindfald og meget mere. Her er nogle forslag til, hvad du kan overveje for at opnå de skønneste nætter.
Valg af soveværelse

Når du flytter til en ny bolig, kan du overveje mange faktorer, når du skal vælge hvilket rum, du vil have soveværelse i. Ofte er soveværelset til mest tilbagetrukne rum, som ligger længst væk fra indgangsdøren. Men også faktorer som adgang til badeværelse, temperatur og solens lys spiller ind. Vil du gerne stå tidligt op med solen eller sove længe og have vinduer vendt mod vest?

Hvis du bor i et hus, der bliver meget varmt på første salen om sommeren, vil det måske være rart at have soveværelse i kælderen, hvor temperaturen er mere konstant – forudsat at værelset er godkendt til beboelse. Hvis du har små børn, vil du måske gerne have soveværelse tæt på børneværelset, hvorimod du måske gerne vil være lidt på afstand, hvis du har store børn eller teenagere i huset.

Indretning af soveværelset

Indretning af dit soveværelse kan lige som beliggenheden i huset afhænge af mange forskellige hensyn. Her er nogle forslag til ting, du kan overveje.


Begræns nipsting og bøger, hvis du har allergi

Hvis du har allergi, kan det være end god idé at skrotte gulvtæppet og indrette med glatte overflader, som er lette at rengøre og som ikke er gode miljøer for husstøvmider.

Det betyder færre pynteting og nips, undgå åbne reoler, hylder og tøjstativer. Undgå også at have opbevaring under sengen, for det samler støv og er besværligt at gøre rigtig rent. Indbyggede skuffer under sengen anbefales heller ikke, fordi de forhindrer madrassen i at ånde.


Tilpas lysindfaldet, så du også sover godt om sommeren 

Hæng mørke gardiner op og eventuelt mørklægningsgardiner, for at have mulighed for at gøre rummet så mørkt som muligt også om sommeren. Et mørkt soverum giver dybere søvn, så du føler dig mere veludhvilet og frisk når du står op.


Skab hjemlig hygge med potteplanter

Nogle få luftrensende planter kan forbedre luftkvaliteten i dit soveværelse. Det gælder for eksempel planter som guldpalme, svigermors skarpe tunge, vædderløber og guldbregne. Flere andre planter er også velegnede, så du kan sandsynligvis finde en plante, du synes passer godt ind i dit soveværelse. Det anbefales ikke at have for mange planter, da de også øger luftfugtigheden i rummet.


Små lamper, lyskæder og billeder skaber stemning 

Duftlys kan skabe god stemning i soveværelset men bør bruges meget sparsomt. Duftstofferne er generelt ikke sunde at indånde og særligt soden fra de tændte lys er dårlig for luftkvaliteten. Brug i stedet stemningsfulde lamper, lyskæder og billeder på væggene for at skabe en god stemning i rummet.

Dæmpet musik og lamper i varme farvetoner kan hjælpe til at skabe en intim stemning i soveværelset – for det ville da være kedeligt kun at bruge soveværelset til at sove i.


Luft grundigt ud, når du får nye møbler eller gardiner til soveværelset 

Når du får en ny seng, ny madras, nye gardiner eller farve på væggen, er det en god idé at lufte ekstra grundigt ud i en periode. Alle nye materialer afgiver en lille mængde dampe, som ikke er gode for luftkvaliteten. Det gælder også naturlige materialer som træ, bomuld, uld og latex. Da du bruger omkring en tredjedel at dit liv i soveværelset er luftkvaliteten her meget vigtig for dit generelle helbred.